Veenmeester kaas
Ambachtelijk en aandachtig bereid.Smaakvol in ieder blokje!
Onderweg naar duurzame kaas
Tuurlijk, het draait om de smaak. Die moet goed zijn. Perfect zelfs. Maar ook duurzaamheid en het welzijn van onze dieren vinden we belangrijk. Daarom produceren we onze kaas met het oog voor natuur, mens en koe.
De koeien van onze veehouders lopen zo veel mogelijk in de wei. Minimaal 120 dagen per jaar en 6 uur per dag. En vaak kunnen ze dan ook nog zelf kiezen of ze liever in de stal blijven of lekker naar buiten gaan.
Daarbij grazen onze koeien meestal op veengrond. Dat betekent dat er geen stikstof aan de grond hoeft te worden toegevoegd om het gras goed te laten groeien. Dat gaat vanzelf. Op een duurzame en natuurlijke manier.
En ook onze kaasmakers houden van groen. Net als de koeien. Daarom produceren we zoveel mogelijk met zonne-energie en hergebruiken we water en afvalstoffen. Zo houden we de impact op het milieu minimaal.
Innovatie is hierbij key. In de kaasmakerij combineren we onze kennis en ambacht met de nieuwste apparatuur, zodat we steeds efficiënter kunnen werken – zonder ook maar een greintje in te leveren op smaak en textuur.
Wij gaan dus voor écht duurzame kaas. Van het grassprietje en de koe tot aan de winkel.
Laat je verrassen door onze meesterlijke kazen. Gemaakt van 100% weidemelk, volgens uniek recept en door echte ambachtslieden in kaasmakerijen met oog voor de natuur. Dat proef je terug. In iedere kaas.
Ga bijvoorbeeld voor één van onze Goudse kazen. Lekker romig en vol van smaak. Serveer één van onze overjarige kazen op een kaasplank of ga voor circulaire zuivel met Weldaad. Kan allemaal!
kijk nu al onze kazen.