Simmentaler rundvlees

Het Simmentaler rund stamt af van het Berner Stamboekvee uit Berner Oberland in Zwitserland; de officiële benaming is Simmentaler (Fleckvieh). Het is een middelgroot tot groot rund met stevige botten en een goede bespiering. Het dier is gevlekt met lichtgeel tot roodbruine vlekken op een witte ondergrond. Het is van nature een dubbeldoelras met een goede melkproductie en behoorlijke vleesproductie.  het Simmentaler rund heeft een goede vetdooradering en een vrij grove draad. De dieren lopen in de uitlopers van de Alpen en hebben hun leven lang natuurlijke, plantaardige voeding gegeten.

Karaktervol vlees

 

De Duitse Simmentaler met zijn mooie vetbedekking, fijne structuur en goede vetdooradering is afkomstig van koeien die minimaal 3 jaar oud zijn (twee keer gekalfd hebben) en zeer extensief gehouden zijn (langzaam groeien). De Simmentalers zijn dieren die opgroeien in midden- en Zuid-Duitsland. De dieren hebben op hellingen gelopen waardoor het vlees “karaktervol” is.

 

 

Simmentaler côte de boeuf dry-aged - Lindenhoff