Vlees met de smaak van vroeger.

Aerlande Rundvlees         

 

Het rundvlees wat u bij ons koopt bij komt uit het groene hart en staat bekend om zijn groene sappige en voedzame weilanden om precies te zijn uit Aarlanderveen en Ter Aar. De rundvee boerderij van de familie Roos is al generaties bezig om Hollandse vleesras runderen op een duurzame ouderwetse, diervriendelijke manier te kweken en te mesten op een manier waar de welzijn van de runderen hoog in het vaandel staat.

Door al die deskundige ervaring behoort de familie Roos tot de beste vlees veehouders van Nederland. Dit wordt bewezen door de vele prijzen die al gewonnen zijn op de tentoonstellingen die al jaar en dag in Nederland wordt gehouden. 

Dit in samenwerking met de familie van der Pijl die ook al generaties lang rundvlees bewerkt en het hele proces van het slachten, uitbenen en transporteren tot in detail beheersen. Met zijn allen zorgen wij ervoor dat u een eerlijk smaakvol stukje rundvlees, wat op een traditionele en vertrouwde manier in de groene hart polders is gemest, op u boord krijgt waar u met veel smaak van zal eten.

     

 

 

Porc au Grain Varkensvlees

                                           

De 'Porcs au Grain du Sud-Ouest', zoals deze graanvarkens officieel heten, groeien op met voldoende bewegingsvrijheid en krijgen traditioneel varkensvoer. Dit bestaat voor minimaal 70% uit graangewassen, met tenminste 35% aan maïs en zonder onnatuurlijke toevoegingen. Het Franse keurmerk Label Rouge garandeert controle van geboorte tot uw mond.

Het graan-varken leeft onder ideale omstandigheden. Met ruim voldoende bewegingsvrijheid en vers drinkwater zoveel als het nodig heeft.

Een klasse apart

Lekker varkensvlees met een mooie structuur en rijk van smaak, minder vet en heerlijk mals. Dat is wat u krijgt met Porc au Grain, het super graanvarken uit Zuidwest-Frankrijk. Een graan-varken is op een natuurlijke wijze volwassen geworden. In alle rust, zonder groeihormonen. En zonder geneesmiddelen die een hormonale bijwerking kunnen hebben. Een graan-varken wordt dan ook pas op zijn vroegst geslacht als het zes maanden oud is. Het heeft dan al een gewicht van zo'n 115 kg. Dit betekent voor u dat u gegarandeerd vlees krijgt van een uitstekende kwaliteit. Vlees met een mooie structuur en een rijke smaak. Minder vet en heerlijk mals.

 

       
     
   
 

  Vlees van blije varkens is altijd duurder dan vlees van opgepompte varkens van de intensieve   varkenshouderij

  Blije varkens krijgen meer tijd om op het juiste gewicht te komen. Ook zetten de dieren het voer om in meer vet dan een opblaasvarken.

  Een boer krijgt minder vlees per varken,maar het vlees heeft meer smaak en loopt als bonus niet leeg in de koekenpan!

 

 

 

Veldhoen

Het kippenvlees is van robuuste kippen die beter en langer hebben geleefd. Voor de kippen is er een binnen uitloop waarin ze lekker kunnen scharrelen.
De kippen krijgen meer dan 70 % granen. Het vlees heeft een smaakvolle structuur en is mals en sappig.

Opgroei en voeding

Onze Veldhoen kuikens arriveren op het pluimveebedrijf een dag na uitkomst en groeien daar langzaam op. Het transport van de Veldhoen gebeurt kleinschalig en het traject van vervoer tot het moment van slacht duurt nooit langer dan twee uur. Het welzijn van onze kip staat centraal. Stress wordt zoveel mogelijk vermeden.

Overdekte uitloop

Onze Veldhoen heeft een natuurlijk dag- en nachtritme. Zij leeft in ruime stallen met een overdekte uitloop naar buiten. In de uitloop ligt standaard een dikke laag strooisel, zodat de kippen lekker kunnen scharrelen. 

Wat is Veldhoen

Veldhoen is onze eerste scharrelkip productlijn, gelanceerd door de tweede generatie eigenaren. De naam is afgeleid van Veldhoven. Door het weglaten van de letter V ontstaat het woord Veldhoen. 

Voeding en antibiotica

Onze Veldhoen beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De bemesting is 100% plantaardig met mineralen en vitaminen. Onze Veldhoen krijgt geen groeibevorderaars toegediend. Antibiotica wordt niet preventief toegediend.

 

          

Het Label Rouge keurmerk staat voor pluimveevlees van superieure kwaliteit vergeleken met die van standaardkippen en -eieren. De productie vindt plaats op kleinschalige pluimveehouderijen waar het pluimvee een vrije uitloop heeft. Deze productiemethode, uniek in de wereld, respecteert dus zowel het dierenwelzijn als het milieu. Bovendien bevat Label Rouge kip geen antibiotica.

De controles op voedingsmiddelen

diervriendelijke productiemethoden en de zorg voor het milieu, allen elementen die vooral de laatste jaren erg op de voorgrond zijn getreden, gelden in Frankrijk al sinds de 60er jaren voor het concept Label Rouge.

Label Rouge is meer dan bovengenoemde elementen

Deze unieke productiemethode, het uitgekiende voerprogramma, de selectie van de productiedieren en de systematische controles, bieden de consument niet alleen zekerheid, maar ook de garantie voor een uitgelezen culinaire kwaliteit van het eindproduct.

De Label Rouge garantie

Label Rouge is het enige officiële waarmerk waarmee de superieure kwaliteit wordt aangetoond ten opzichte van de kwaliteit van gangbare producten van dezelfde aard. Het Label Rouge is op zichzelf geen merk, maar een officieel keurmerk van superieure kwaliteit dat als aanvulling dient op de collectieve merken van producten.

De unieke kenmerken van het Label Rouge pluimvee

Het Label Rouge pluimvee wordt gehouden volgens een houderijsysteem met vrije uitloop, met inachtneming van de voorschriften van het Label Rouge keurmerk die officieel zijn gehomologeerd door de Franse overheid. Deze productiemethode staat garant voor het welzijn van de dieren en eerbied voor het milieu en tevens voor een superieure kwaliteit en smaak van het Label Rouge pluimveevlees.

Respect voor dier en milieu

Het Label Rouge pluimvee leeft de hele dag in open lucht of met vrije uitloop. Het pluimvee wordt gehouden in kleinschalige pluimveehouderijen die perfect geïntegreerd zijn in het landschap, waar het pluimvee midden in open grasvelden of bossen vertoeft en gevoed wordt met granen die heel vaak lokaal geoogst worden. Op een heel natuurlijke manier is de filosofie van het Label Rouge helemaal geënt op de waarden van duurzame ontwikkeling.

Een uitzonderlijke smaak

Door hun afkomst, voeding en de houderij in open lucht, smaakt het Label Rouge pluimvee veel beter dan standaard pluimvee. Omdat ze afstammen van rustieke rassen die geselecteerd worden voor hun tragere groei, heeft het pluimvee een duidelijk langere afmestperiode dan standaard pluimvee, wat een steviger en smaakvoller vlees oplevert. De smaakkwaliteit wordt systematisch in blindproeverijen getest door deskundigen

 

                                                                                       .